Српски бурек у Европи

Фирма Хамеун Интернационал из Прокупља планира да ове године извезе петнаест тона смрзнутог бурека у Немачку и Швајцарску. Извоз би био далеко већи да су у Србији усаглашени прописи са Европском унијом, тврди власник те фирме.

Власник предузећа Хамеун Интернационал из Прокупља Драгиша Миловановић наводи да његова фирма планира да ове године у Немачку и Швајцарску извезе око 15 тона смрзнутог бурека.

Миловановић је оценио да би извоз бурека био далеко већи да су у Србији усаглашени прописи са Европском унијом, пре свега око извоза млека и млечних производа.

"Имамо капацитет да месечно извеземо око 10 тона, али ниједна наша млекара нема сертификат за извоз на тржишта ЕУ. Тражња за буреком са надевом од сира је највећа, а не можемо да га извеземо због неусаглашених прописа", изјавио је Миловановић.

Продајом бурека на западноевропском тржишту Хамеум Интернационал се бави пет година, током којих је извезао неколико десетина тона тог производа.

"Интересовање за нашим производима постоји и у азијским земљама", рекао је Миловановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво