Додељене награде најбољим еко-предузећима

У Привредној комори Србије додељене су награде предузећима у области одрживог туризма поводом обележавања "УН године одрживог туризма – 2017".

Центар за истраживачке и развојне пројекте "ЕкоДев" уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, ПКС и Туристичке организације Србије, доделили су награде за одрживи развој туризма у пет категорија, одрживи смештај, еко-тура, одрживо управљање дестинацијом, тур оператер и награда за допринос заједници.

Награда у категорији одрживи смештај припала је хотелу "Радисон Блу", док је награду у области еко-туре припала Удржењу "Екос" из Шапца.

У трећој категорији, награда је припала ЈП "Ада Циганлија, у четвртој "Serbia tour оператору", а у петој категорији награду је освојило Удружење клуб "Саламандер".

Државни секретар у Министарству трговине Мирослав Кнежевић рекао је да је циљ доделе награда предузећима, да се подржи одрживи развој туризма у Србији, те да ће ресорно министарство у даљем развоју ове области водити рачуна о три аспекта туризма, о економској и друштвеној одрживости, као и на заштити животне средине.

"Ова година је проглашена од стране Уједињених нација за годину одрживог туризма. У наредном периоду ћемо тежити да у имплементацији Стратегије одрживог туризма у Србији до 2015. интегришемо концепт одрживог туризма у свим сегментима", каже Кнежевић.

Координаторка пројекта "ЕкоДев", Сопхие Кекић истакла је приликом доделе награда да је сертификација предузећа у области туризма веома значајна како би предузеће било препознато на међународном тржишту.

Секретарка Удружења за туризам ПКС Тијана Маљковић подсетила је да Комора додељује још од 2007. године Националну награду за друштвено одговорно пословање. "Сви заједно треба да радимо на паметном улагању и располагању туристичких али и природних ресурса" истакла је Маљковић.

Она је рекла да је за ПКС важно на који начин се једно предузеће опходи према природи те да је Комора ове године постала стратешки партнер организације "Амбасадори одрживог развоја и животне средине", а укључила се и у "Зелени кључ", програм међународне еко сертификације туристичких објеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво