Грчић: Уговори за стабилну будућност ЕПС-а

В. д. директора "Електропривреде Србије" Милорад Грчић потписао је уговоре са предузећима "Аутотранспорт", "Георад", "Производња, ремонт и монтажа машина и опреме" и "Костолац - услуге", којим се обезбеђују услуге за огранак "Термоелектране и копови Костолац". Укупна вредност тих пет уговора је 1,8 милијарди динара.

Милорад Грчић је рекао да ови уговори са поузданим партнерима гарантују стабилност ЕПС-у и обезбеђују посао за запослене у тим предузећима.

"ЕПС-ов огранак 'ТЕ-КО Костолац' сада може да рачуна на сигурно обављање важних послова, попут ремонта и одржавања механизације и дренажних система, геолошких радова, као и обезбеђења и превоза", рекао је Грчић.

"Додатне гаранције и сигурност даје нам и Влада Србије, која ће као власник, усвајати план пословања и завршни рачун за свако од ових предузећа појединачно", додао је Грчић.

Предраг Костић, директор корпоративних послова "ТЕ-КО Костолац" оценио је да су уговорени послови значајни су за стабилно функционисање система ЕПС-а.

Уговори су потписани за услуге превоза запослених, робе и материјала, ангажовање помоћне механизације и одржавања возила, као и услуге ремонта и текућег одржавања основне рударске механизације и термоенергетских постројења.

Потписивањем уговора обезбедиће се и израда и дорада машинских делова у термоелектранама у Костолцу, услуге обезбеђења објеката, одржавање и руковање дренажним системима на површинским коповима, као и геолошки радови.

Перица Мојовић, директор "Аутотранспорта" истакао је велики значај уговора којима је обезбеђен посао за више до 2.000 радника и додао да је то први корак ка позитивном решавању статуса предузећа која су пре више од деценије издвојена из ЕПС-а.

Мојовић је захвалио Влади Србије и ЕПС-у на уложеним напорима да дође до реализације ових одговора.

Према речима Јовице Тошковића, председника Синдиката "Копова Костолац", потписивањем нових уговора пружена је велика шанса за развој издвојених предузећа и "Електропривреде Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво