Читај ми!

Смењен директор Пореске управе

Драгутин Радосављевић разрешен дужности директора Пореске управе. До избора новог директора, рад Пореске управе координираће Љиљана Ковачевић, која је на челу Центра за велике пореске обвезнике.

Влада Републике Србије донела је решење о престанку рада Драгутина Радосављевића на положају директора Пореске управе у Министарству финансија и привреде. До избора новог директора, рад те институције координираће директорка Центра за велике пореске обвезнике у Пореској управи Љиљана Ковачевић, одлучио је ресорни миснистар Млађан Динкић.

Како је наведено у саопштењу Министарства финансија и привреде, Ковачевићева, која је садашњи помоћник директора Пореске управе, професионалац је и запослена је у Пореској управи од 1999.

Радосављевић је на чело Пореске управе постављен одлуком Владе, крајем новембра 2008. године. Пре тога, био је државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу.

У јануару 2010. године, на конкурсу је изабран за директора, и то на мандат од пет година.

Од 2000. до 2004. године, Радосављевић је био директор Фонда за уређење грађевинског земљишта Крагујевца, а са тог места прешао је у Министарство државне управе и локалне самоуправе. По образовању је правник, а кадар је Демократске странке.

Крајем јула, уочи именовања на функцију министра финансија и привреде, Млађен Динкић је на свом налогу на Твитеру написао да би Радосављевић требало да поднесе оставку, јер је Демократска странка, чији је члан, отишла у опозицију.

"Уопште ми није јасан став садашњег директора, који кука по јавности позивајући се на неки петогодишњи мандат, очито потхрањен наредбама странке на чијим крилима је дошао на то место, уместо да се сам часно повуче, с обзиром на то да му је странка отишла у опозицију", написао је Динкић на свом профилу на Твитеру.

Додао је да "нико паметан" не би мењао Радосављевића "да је заиста стручњак и заиста добар".

"А да је такав, онда не би ни морао да се учлањује у неку партију да би дошао на место директора Пореске управе", навео је Динкић. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво