Читај ми!

Трамп или Бајден, неизвесно до последњег гласа

У електорским гласовима: Џо Бајден 238 - Доналд Трамп 213. Америка бира 46. председника. Аналитичари очекују рекордну излазност. Пенсилванија кључ победе.

Резултати избора у Северној Каролини биће одложени за најмање 45 минута након што је изборни одбор продужио гласање на четири локације у којима су бирачка места отворена са закашњењем, преноси Си-Ен-Ен.

Због различитих закона у појединачним државама о томе када и како се броје гласови поштом, коначни резултати у тим државама би могли да буду познати неколико дана или недеља после избора.

У Вашингтону је већ пет организација најавило протесте испред Беле куће после поноћи, међу њима и левичарска организација Антифа.

Три особе у Канзасу погођене су из ватреног оружја због спора око знака на којем се изражава подршка актуелном америчком председнику, известио је Топика Капитал џорнал, а пренео Хил.

Прва америчка држава која је отворила бирачка места је Вермонт, где су гласачи могли да се изјасне већ у 5.00 по локалном времену (11 по средњоеворпском).

Толики одзив на раном гласању промена је без преседана, изазвана пре свега забринутошћу због ширења коронавируса и заинтересованошћу грађана за изборе. 

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво