СНС прогласио победу на поновљеном гласању

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је да је та странка убедљиво победила на поновљеном гласању. Навео је да је СНС, на основу обрађених 221 од 234 бирачких места, освојио 60,2 одсто гласова.

Дарко Глишић је изјавио да је излазност била мања него 21. јуна. Тренутно је укупна излазност на граници од 50 одсто и биће позната након што се обраде сва бирачка места, навео је Глишић.

Још се пребројавају гласови на 13 бирачких места, од којих је пет у Шапцу.

"Оно што је најважније и на шта смо поносни је да је СНС на узорку од 221 места освојио 60,2 одсто, СПС 11 процената, а листа Муамера Зукорлића 4,7 одсто, до овог тренутка су стигли резултати из Санџака. Када буде пристигло и ових 13 места из Централне Србије, резултат ће бити другачији. На поновљеним изборима је било више биралишта у Санџаку", навео је Глишић.

Напредњаци су, како је навео, највише гласова освојили у Мерошини 92,86 одсто, Прокупљу 93,98 одсто и Бојнику 93,83 процената.

"ПОКС испод три одсто, али има још 13 бирачких места"

Додао је навео да је ПОКС освојио нешто више него 21. јуна, а листа Александра Шапића нешто мање.

На питање да ли ће ПОКС бити четврта странка која ће ући у парламент, Глишић је рекао да је та коалиција по њиховим подацима испод три одсто, али је подсетио да има још 13 бирачких места са којих се очекују резултати.

"Захваљујем грађанима што су потврдили поверење у нас, Србија јасно бира свој пут развоја да се гради и ради. То се вечерас поново показало кроз расположење гласача. Јасно нам је да је можда и већи број бирачких места неоправдано обаран, али ево поново смо изашли и убедљиво победили", истакао је Глишић.

Данас се поново гласало на 234 бирачка места широм Србије.