РИК одбацио више од 100 приговора у вези са изборима

Републичка изборна комисија одбацила је 116 приговора бирача који су се односили на неправилности у спровођењу избора 21.јуна. РИК је као неосноване одбацио 96 приговора бирача поднетих на данашњи дан који су се, између осталог, односили на немогућност утврђивања идентитета чланова бирачког одбора, постојање ризика по здравље, на то да РИК није прилагодила изборни поступак конкретним околностима...

Председник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је да су ти приговори благовремени и поднети од овлашћених лица и напоменуо да Комисија спроводи изборе у складу са законом и правилима о раду бирачких одбора, а у овом случају и у складу са закључком Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19.

Када је реч о приговорима да је гласање спроведено на основу незаконитог решења о наставку спровођења изборних радњи, констатовано је да се оспоравање на решење не може вршити приговарањем на сам дан гласања.

Одбачени су и наводи да на дан гласања Србија није имала Скупштину и Владу, са образложењем да те институције нису релевантне за оцену неправилности спроведеног гласања.

РИК је као неблаговремене одбацио и 19 приговора бирача поднетих због неправилности на дан избора уз напомену да се приговори подносе у року од 24 часа од одржавања избора.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво