Двеста хиљада бирача одлучује у среду да ли ће још неко прећи цензус

Републичка изборна комисија саопштила је да ће избори бити поновљени на 234 изборна места у среду, 1. јула. На тим бирачким местима право гласа од 7.00 до 20.00 може да оствари 203.012 гласача, наводи се у решењу које је РИК донео на 161. седници.

За поновљено гласање биће штампано 204.027 листића, што обухвата коначан број бирача са правом гласа на поновљеним изборима и 1.015 резервних листића.

Нека од места на којима ће бити поновљено гласање су поједина биралишта на Врачару, Земуну, Новом Београду, Обреновцу, Раковици, Чукарици, Бачкој Тополи, Суботици, Зрењанину, Сечњу, Алибунару, Белој Цркви, Вршцу, Пожаревцу, Беочину, Новом Саду, Инђији, Лозници, Шапцу, Љубовији, Ваљеву...

Републичка изборна комисија саопштила је да је на изборима одржаним у недељу, према привременим резултатима, гласало 3.159.748 бирача, док је право гласа имало 6.584.376 бирача.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је да је мандате у републичкој скупштини за сада обезбедила СНС и то са 189 посланичких места, СПС-ЈС која има 32 посланика и листа Александра Шапића са 12 мандата.

Мандате су освојиле и странке мањина: СВМ девет мандата, три је освојила коалиција са Муамером Зукорлићем на челу, два мандата странка коју предводи Сулејман Угљанин, док ће Албанце представљати три посланика.

Најближе цензусу од три одсто су Коалиција за Краљевину Србију са 2,63 одсто освојених гласова, Суверенисти са 2,32 одсто и Метла са 2,25 одсто гласова.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво