Понављају се избори у Шапцу

Избори се поништавају на свих 100 бирачких места у Шапцу, потврдио је за РТС председник ГИК Будимир Павловић.

Разлог за понављање избора су бројне неправилности свих врста, а међу њима непотписани контролни листићи, без печата.

"Све што је комисија разматрала целу ноћ и до раних јутарњих сати је довољан аргумент да се избори понове", речено је РТС у ГИК Шабац.

На регуларност избора поднета је 41 пријава, а како је потврдио Будимир Павловић ГИК је поништила изборе на свих 100 бирачких места за одборнике шабачке општинске скупштине.

Председник ГИК је рекао и да је та комисија констатовала да међу изборним материјалом има и листића чија се нијанса боје разликује. 

"То су пропусти некомплетне документације, непотписаних ствари, недостатак потврда за бирачко право бирача који су ван који су гласали, то је суштина, ти пропусти су се појавили на 100 бирачких места и зато је уследила одлука да се поништавају избори и да таква одлука и на такву одлуку имају право приговора сви у року од 24 сата а након тога у року од 48 сати има обавезу суд да уради своју одлуку", казао је Будимир Павловић.

Додао је да то јесте рутински процедурални поступак, али се мора поштовати сваки детаљ. 

"Ако нема потписаног контролног листића или запечаћен коверат, то је пропуст који обара изборе, али уз њега, ако нема још ова потврда за лица која су ван бирачког места гласала, онда то још тежи, коагулација тих ствари је била на свих сто и нема друге мора да се поништи цео бирачки процес", истакао је Павловић. 

На одлуку комисије жалбе се подносе Управном суду.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво