СНС доминантан у 16 општина, тесна победа Шапића на Новом Београду

Од 17 локалних самоуправа у Београду на јучершњим изборима изборна листа "Александар Вучић – за нашу децу" однела је убедљиву победу на чак 16 општина, а неизвесност је владала на Новом Београду где је Шапић победио за 116 гласова. Социјалисти су у већини градских општина заузели друго место.

За разлику од претходних избора, када је СНС био на другом месту по освојеним гласовима на општинама Стари град, Врачар овога пута били су убедљиви.

Тако су на Врачару, како је изјавио Горан Весић, заменик градоначелника, освојили 51,07 одсто. Други је СПС са 13,89 одсто, а трећа је коалиција Трифуновић - Тадић са 10,02 одсто гласова.

Напредњаци ће водити главну реч и на до сада опозиционој општини, Старом граду.

"Листа СНС-а освојила је 45,38 одсто гласова изашлих бирача, листа Чувајамо Стари Град - Чувари Старог града 14, 99 одсто, СПС-ЈС 10,28, листа Срце града 8,7 одсто, листа Александара Шапића 8,58, а Метла 2020 8,32 одсто", навела је председница Општинске изборне комисије на Старом граду Јелена Јелић.

Како је додала, укупна излазност била је 28,9 одсто.

Док Горан Весић из СНС-а тврди да су на Новом Београду победили напредњаци, општина Нови Београд саопштава да је Спас Александра Шапића победио за 116 гласова више.

У Обреновцу за 20 одсто више гласова него 2016. 

У скоро свим локалним самоуправама напредњаци су освојили више од 50 одсто од укупног броја гласова.

Скоро 20 одсто више заокружених листића имали су у Обреновцу у односу на претходне изборе, када је проценат био 48 одсто.

Сада је тај проценат 69 одсто. Вождовац је још једна општина на којој није било никакве неизвесности, пошто су напредњаци освојили двотрећинску већину.

"На основу 100 одсто обрађених бирачких места, Листа Александар Вучић – за нашу децу добила је 58,81 одсто гласова (38 мандата), СПС-ЈС 10,01 (шест мандата), Александар Шапић –победа за Вождовац 9,49 (шест мандата), следи Метла са 4,83 одсто (три мандата) и Суверенисти 3,83 (два мандата)", наводи Марко Денчић, први човек изборне комисије Општине Вождовац.

Социјалисти су у већини градских општина заузели друго место. Листа Александра Шапића који је до сада управљао општином Нови Београд, 10 и више процената у скоро свим градским општинама у којима су поднели листе.

Српска радикална странка која није ушла у Републички парламент, изборила се за општинске мандате. Мандате су освојили и листе Суверенисти, Метла 2020, Храбро, групе грађана. 

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара