Група грађана "1 од 5 милиона" предала листу

Представници Групе грађана "1 од 5 милиона" предала је вечерас изборну листу Републичкој изборној комисији (РИК) за парламентарне изборе који ће се одржати 21. јуна.

Представница "1 од 5 милиона" и прва на листи Валентина Рековић каже да је на листи за посланике у Народној скупштини 100 људи, од чега су 80 одсто млади.

Наводи да је члановима тог покрета било тешко да пикупље потписе широм Србије, јер су, како тврди, били изложени "притисцима власти и опозиције у бојкоту".

Каже да су потписе прикупљали у 15 градова Србије и додаје да су у појединим местима представници локалне власти "надгледали" ко улази у просторије "1 од 5 милиона", а тврди и да је једна девојка из Зајечара добила отказ јер им је дала подршку.

Сличне притиске доживели су, навела је Рековићева, и од дела опозиције у бојкоту, додајући да су поједини функционери Народне странке даноноћно били у аутомобилима испред централе у Новом Саду.

Тврди и да су функционери Демократске странке обилазили места у Аранђеловцу где је покрет "1 од 5 милиона" прикупљао потписе.

Рековић каже да су имали проблеме да пронађу нотаре, док су им поједини излазили у сусрет.

"Иако су многи мислили да нећемо успети ни да саставимо листу, ни да предамо потписе, ми смо то успели, тако да је ово наша прва победа у изборном циклусу", закључила је Рековићева.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво