РИК: На КиМ 90 бирачких места, у иностранству 43

Републичка изборна комисија усвојила је вечерас Допунско решење о одређивању бирачких места за парламентарне изборе 21. јуна и одредила 90 бирачких места на Косову и Метохији, а 43 у иностранству.

Решење је донето на основу предлога Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства спољних послова.

У уводним напоменама, председник комисије Владимир Димитријевић истакао је да су градске и општинске управе доставиле предлоге бирачких места и да је укупан број предложених бирачких места 8.253.

У општинама и градовима на територији централне Србије је 8.224, од чега у Београду 1.196 бирачких места, док је у Аутономној покрајини Војводини 1.781, а у 29 у заводима за извршење кривичних санкција.

Комисија је већином гласова - 22 за, три уздржана, донела Решење о одређивању бирачких места за гласање на изборима за народне посланике Народне скупштине.

Одлука о бирачким местима на Косову и Метохија ће важити и донета је према безбедносној процени.

Чланови Републичке изборне комисије су донели и Решење о одбацивању, као недозвољен приговор Мирослава Паровића, председника политичке странке Народни слободарски покрет.

Такође, РИК је донела Решење о утврђивању представника подносиоца Изборне листе СДА Санџака - др Сулејман Угљанин у проширени састав Републичке изборне комисије, те су дипломирани правници из Новог Пазара и Тутина Џемил Сијарић и Рахман Фекић постали члан, односно, заменик члана у проширеном саставу РИК испред ове проглашене Изборне листе.

Донета је и Одлука о изменама одлука о образовању радних тела Републичке изборне комисије у градовима Пирот и Ужице, и у општинама Сврљиг, Ковин и Инђија. 

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи