ДЈБ: Одлука о изборима кад прикупимо потписе

Покрет Доста је било је саопштио да од понедељка, 11. маја почиње са прикупљањем потписа за излазак на предстојеће изборе, после чега ће, како наводе, донети одлуку о учешћу у изборној трци.

На месту на ком ће се прикупљати потписи за изборе, симпатизери ДЈБ ће моћи да дају и потпис за регистровање странке, саопштио је покрет.

Коначну одлуку о изласку на изборе ће, како је саопштено, донети органи ДЈБ након прикупљених потписа.

"ДЈБ је био довољно стрпљив и више нећемо чекати никога. Нећемо дозволити да и ми и наши бирачи будемо преварени политичким маневрима ЕУ, бивше и садашње власти, СзС и ПСГ", наводи се у саопштењу покрета.

Покрет Доста је било саопштава да је "СзС начео, а ПСГ срушио бојкот".

"ДЈБ је имао договор са СзС и ПСГ о бојкоту предстојећих избора. ДЈБ је почетком 2019. године јасно рекао да је бојкот средство, није циљ. Циљ су фер изборни услови. Бојкот је најбољи начин да дођемо до циља, али само ако у томе учествује цела опозиција. Уколико у бојкоту не учествује цела опозиција, већ само окрњени СзС, бојкот је само бесмислен чин који не може да постигне циљ и због опозиционог медијског мрака постаје политичко самоубиство свих који нису бивша власт. ДЈБ неће дозволити да на овако провидан начин буде преварен", истиче се у саопштењу.

Наводе да покрет неће више ништа заједно да ради са СзС, ПСГ, "бившом влашћу и свим осталим ‘ЕУ нема алтернативу' политичарима".

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво