Чоловић: Чини ми се да ће се разговарати о одлагању избора

Предизборне активности, митинзи, окупљања одложени су до краја марта. Наредних дана, после сусрета лидера највеће странке са представницима партија коje ће учествовати на изборима, биће јасније како ће изгледати наставак кампање.

Пројектни директор Цесида Иво Чоловић навео је за РТС да у Србији није било кампање у сличним условима.

"Наши избори су углавном спектакл. Увек је то пропраћено и озбиљним митинзима и конференцијама, а овога пута као да им није било суђено да се организују од самог почетка – од бојкота, преко коронавируса, дошли смо у ситуацију да су избори потпуно пали у други план", навео је Иво Чоловић, гостујући у Јутарњем програму.

Колико могу да проценим, чини ми се да ће се разговарати о одлагању избора. Уколико испратимо ситуацију у другим земљама, видимо да se неки врхунац епидемије се дешава последњих месец и по, два месеца, што се поклапа са датумом одржавања избора.

"Сви смо свесни да ће избори потпуно пасти у други план и да ником неће бити до гласања уколико ситуација, а надамо се да неће, ескалира у периоду средине и краја априла", рекао је Чоловић.

Чоловић је навео да се избори, у случају увођења ванредног стања, могу померити за 90 дана, а да се избори по укидању ванредног стања морају одржати у року од 60 дана.

"Оно што не би било неуобичајено да се уведе ванредно стање, видимо да су неке земље посегнуле за том мером. Уколико видимо да је то урадила Црна Гора, али са друге стране и САД, не видимо разлог да, уколико процене стручњака буду такве, да се то не учини и у Србији", закључио је Чоловић.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи