СзС званично прогласио бојкот избора на свим нивоима

Савез за Србију прогласио је данас, након што су расписани редовни парламентарни, покрајински и локални избори, бојкот избора на свим нивоима.

Председавајући Зоран Лутовац је на конференцији за новинаре рекао да се Савез за Србију више од годину дана бори за, како каже, слободне и поштене изборе, што је власт, према његовој оцени, игнорисала, водила кампању за лажне изборе и стварала лажну опозицију.

Како је рекао, бојкот је "велико не Вучићевој власти, а велико да" нормалној и уређеној Србији.

На питање новинара каква ће бити стратегија бојкота, будући да медији са националном фреквенцијом нису обавезни да извештавају о активностима странака које не излазе на изборе, Лутовац је одговорио да кампања бојкота не значи неучествовање, него залагање за слободне изборе.

Позвао се и на Устав, односно право грађана на информисање, што значи, каже, да морају бити обавештени и о активностима дела опозиције која неће учествовати на изборима.

Председник Србије Александар Вучић расписао је данас редовне парламентарне изборе за 26. април, а председница Скупштине Маја Гојковић расписала је локалне изборе за исти дан.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво