Брнабић: Кампања дуга и тешка, сви имају времена да се припреме

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да очекује дугу и тешку кампању за предстојеће изборе у Србији али и да сви имају довољно времена да се припреме.

Премијерка је рекла да је расписивање редовних парламентарних, покрајинских и локалних избора "празник демократије".

Брнабићева је поновила да ће учествовати и да жели да учествује у кампањи, јер је то њена лична жеља, обавеза и одговорност, али да ће, с обзиром на, како каже, никад стриктинија правила у вези са функционерском кампањом, водити рачуна и о томе.

"Мој посао остаје влада, завршавање нашег мандата. До последњег дана радимо у интересу грађана и привреде, а кампања у слободно време, увече, викендима", рекла је Брнабићева.

Навела је да је за њу важно да се ради на што већој транспарентности изборног процеса, те истакла да је РИК добио нови портал где се јасно, директно и транспарентно могу проверити сва документа у вези са изборним процесом, а могућ је увид у бирачки списак.

"Ту су две важне, нове функционалности, да се директно прате све седнице РИК-а и да се у вече избора, сви спискови са изборних места могу преузети са интернета, тако да сви могу да имају потпун увид са готово свих 8.500 бирачких места", рекла је Брнабићева.

Она је додала да је то резултат реформи у претходне три године, што је и корак ка транспарентнијим изборима.

Фокус на дигитализацији

Говорећи на затварању Копаоник бизнис форума, Брнабић је казала да је прва фаза трансформације Србије почела 2014. године, додајући да је фокус од почетка ове владе био на дигитализацији.

"Ми нисмо случајно набасали на дигитализацију, ми нисмо ушли у дигитализацију зато што је модерна или зато што је то светски тренд или је сама по себи циљ, већ зато што је била најлогичнији следећи корак", рекла је Брнабићева.

Један од главних разлога за успех завршетка прве фазе Брнабић каже да је био заслужан аранжман са ММФ-ом, чији су експерти, истиче, помогли Србији да се изгради као кредибилна земља.

Друга фаза трансформације Србије, додаје Брнабић, почела је 2017. године и њен главни фокус је на дигитализацији.

Не очекујем да одлука Етихада утиче на Ер Србију 

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да не очекује да ће одлука компаније "Етихад", да распрода део флоте и смањи своје учешће у ћеркама компанијама у свету, утицати на пословање домаћег авио-превозника "Ер Србије".

Компанија "Етихад" је недавно објавила да ће распродати део флоте и да ће смањити учешће у ћеркама компанијама.

"Ми имамо још више нових праваца, посебно из Ниша. Имамо правац са Аеродрома Морава у Краљеву", рекла је Брнабићева и навела да је адреса за сва остала питања на ту тему компанија "Ер Србија", која је, како је рекла, "компанија за себе".

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара