Дачић и Палма потписали коалициони споразум

Председници Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије Ивица Дачић и Драган Марковић Палма потписали су коалициони споразум о заједничкој листи на предстојећим парламентарним изборима.

Ивица Дачић је изразио захвалност због дугогодишње сарадње са Марковићем и рекао да између СПС и Јединствене Србије постоји дугогодишња и усклађена сарадња.

"Наступићемо заједно са Јединственом Србијом на свим нивоима избора, осим у неким општинама где постоје процене да не наступамо заједно", рекао је Дачић.

Како је навео Дачић, циљ је да освоје боље резултате у односу на претходне изборе, односно више од 11 одсто гласова.

Такође, рекао је да је та коалиција, која је радила и претходно заједно, постигла добре резултате на реформском путу Србије и нагласио да је то заједнички рад и са СНС Александра Вучића.

"На нашој листи ће бити велики број младих и образованих", додао је Дачић и нагласио да су сами одлучили, без обзира на законске обавезе, да на изборним листама имају 43 одсто жена.

Дачић је на конференцији за медије најавио и да данас путује у Руском федерацијом на састанак Мешовитог комитета са том земљом и нагласио да је имао веома динамичну недељу са председником Александром Вучићем што је, како каже, доказ о усклађености државне политике.

Истакао је и да ће бити настављена кампања повлачења признања једностране косовске независности.

"Веома ми је битно да председник Србије одобрава ово што радимо. Ја слушам председника и интересе Србије", казао је Дачић.

Марковић је рекао да је веровао СПС још 2008. године и да имају видљиве резултате данас након толико година сарадње, поготово резултате Ивице Дачића.

"Први у Србији смо организовали бесплатне превентивне здраствене прегледе у свакој месној заједници што су касније почеле да раде и државне институције", казао је Марковић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво