Пастор расписао покрајинске изборе за 26. април

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор расписао је изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за недељу, 26. април.

Иштван Пастор је, након расписивања избора, позвао грађане да изађу на биралишта, као и све актере на борбу аргументима.

"Позивам грађане да 26. априла искористе своје грађанско право и дају глас по својој жељи. Ви сте једини који имате право да одлучите ко ће вас у наредном периоду представљати у покрајинском парламенту", рекао је Пастор. 

Пастор је странке, коалиције и групе грађана, које ће учествовати у изборној трци, позвао да воде културну изборну кампању на основу програма и пројеката.

"Скупштина АП Војводине је парламент у којем се негује висок ниво културе у опхођењу, међусобно уважавање и поштовање. Сви заједно смо изградили респектабилну институцију, то је учинак свих 120 посланика. Из тог разлога позивам све на коректну и културну изборну кампању, на борбу аргументима и програмима", рекао је Пастор. 

С обзиром на то да се, у складу са наведеном одлуком, покрајински избори одржавају по пропорционалном изборном систему, односно у Аутономној покрајини Војводине као једној изборној јединици, посланици се бирају на основу листа политичких странака, коалиције политичких странака или коалиције политичке странке и групе грађана или групе грађана. 

Председник Александар Вучић раније је најавио да ће парламентарне изборе расписати 4. марта. 

Председница Народне скупштине Маја Гојковић расписаће сутра у 10 сати изборе за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Србији.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво