Читај ми!

Грчки спасиоци: Осећали смо се као да извлачимо своју децу

Спасиоци који су први дошли на место судара возова у Темпију у Грчкој кажу да су затекли шокантне слике. Осећали смо се као да вадимо своју децу, рекао је руководилац спасилачког тима.

Десетине људи je погинулo, а више од стотину је повређено када се путнички воз са више од 350 људи сударио са теретним возом, нешто пре поноћи, у Темпију, у централној Грчкој.

Спасиоци који су дошли на место судара кажу да су затекли шокантне слике које никада неће моћи да избришу из сећања.

"У поноћ смо обавештени од цивилне заштите и за пола сата смо били на месту несреће. Када смо стигли видели смо како изводе повређене људе. Одмах је дошло до мобилизације државног апарата", прича Јанис Ксантопулос, члан грчког спасилачког тима у Лариси.

Највише га је, каже шокирало што су углавном пронашли тела младих људи.

"То је најгора мисија у којој сам икада био. Било је много деце. Осећали смо се као да извлачимо своју децу", рекао је Ксантопулос.

Сотирис Папамаркакис, члан Хеленског спасилачког тима из Магнезије, каже да се никада није суочио са оваквом ситуацијом.

"Био сам железнички радник 30 година, као надзорник возова. Видео сам и друге незгоде. Никада раније нисам видео тако нешто", рекао је Папамаркакис.

Објашњава да потрага напредује споро јер је потребна тешка машинерија како би се створили улазни путеви и унутра се увукли спасиоци.

"Због велике количине метала ово се ради само са тешким машинама и процес захтева време. Ово је ноћна мора", нагласио је он.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво