Читај ми!

Наставља се потрага за дечаком у мору, укључен хеликоптер Фронтекса

Упркос лошим временским условима, данас ће бити настављена потрага за дечаком којег је талас повукао у море, 17. јануара, у Херцег Новом, а у коју ће бити укључен хеликоптер Фронтекса из Италије.

Помоћник директора Управе поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић рекао је  да због неповољних временских услова рониоци и пловила нису у могућности да претражују терен, па се очекује долазак Фронтексовог хеликоптера.

"Хеликоптер Европске агенције за граничну и обалску стражу (Фронтекс) се очекује нешто мало након 10 часова и вршиће претрагу  од уласка у залив. Јутрос су неповољни временски услови тако да са морске стране ни рониоци, ни ми са пловилима нисмо у могућности да вршимо претрагу терена. И са копна врши се претрага коју спроводи Служба заштите и спасавања и херцегновска полиција", истакао је Лукшић.  

Хеликоптер ове агенције поседује термовизијску камеру, а у четвртак је претраживао акваторијум од острва Мамула до Херцег Новог и лево према Зеленици и Кумбору

Указао је да се сутра очекује побољшање временских услова, те д ће се ангажовати војни рониоци.

"Припремамо се детаљније за сјутра, и такође сјутра ангажују се војни рониоци и све остале снаге које могу изађи на море", истакао је Лукшић.

Тринаестогодишњи Н. В. из Херцег Новог нестао је 17. јнуара са шеталишта Пет Даница када га је талас повукао у море. Од тада се трага за њим и у мору и на копну. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво