Читај ми!

Кнежевић: Масне фоте за ринге ринге раја; потписана иницијатива за разрешење Ђукановића

Парламентарна већина у Црној Гори скупила је 41 потпис подршке Предлогу за покретање поступка за утврђивање да ли је председник те државе повредио Устав, односно поступка за разрешење председника Црне Горе Мила Ђукановића. Иницијатива је достављена председници Скупштине Црне Горе Данијели Ђуровић.

Председник Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић потврдио је вест на Фејсбуку.

"Пошто Мило Ђукановић каза да неће да се игра ринге ринге раја, онда ће играти масне фоте у Скупштини гдје га чека 41 посланик који ће га смијенити у наредних 15 дана. П. С. Мило, чисто другарски, да знаш, мени нису дали да у затвор унесем ‘Не љути се човјече‘", написао је Кнежевић на Фејсбуку.

Како се наводи у документу, "предсједник Црне Горе повриједио је члан 95 став 5 Устава Црне Горе јер није позвао на разговоре о мандатару за састав Владе све представнике политичких партија заступљених у Скупштини Црне Горе, а што је био дужан да учини".

"Наиме позив нису добиле партије Демос, Уједињена Црна Гора, Права Црна Гора, Радничка партија и савез грађана ЦИВИС, док је позвана Либерална партија која има једнако мандата као и претходно набројане странке. Такву селективност Устав Црне Горе не познаје", наводи се у документу.  

Како се наводи, парламентарна већина констатује да Ђукановић тим чином није позвао на разговор ни Миодрага Лекића који је договором парламентарне већине добио подршку 41 посланика да буде мандатар за састав нове Владе Црне Горе, а који је као председник партије Демос њен представник што је јасна повреда највишег правног акта. 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво