Читај ми!

Мандић после састанка у Скупштини: Скупљен 41 потпис подршке Лекићу, Ђукановић покушао државни удар

Једна од лидера Демократског фронта Андрија Мандић саопштио је, после састанка старе парламентарне већине у Скупштини Црне Горе, да је прикупљен 41 потпис подршке за мандатара Миодрага Лекића.

Андрија Мандић је, после састанка старе скупштинске већине у парламенту, оценио да је шеф државе Мило Ђукановић, који је предложио скраћење мандата 27. сазива Скупштине, одбијањем да повери мандат лидеру Демоса Миодрагу Лекићу покушао државни удар.

Мандић је навео да је прикупљен 41 потпис подршке за мандатара Миодрага Лекића, и да нико други осим лидера Демоса не може да добије 41 потпис подршке.

"Неко је можда рачунао да ће се парламентарна већина сукобити, али наравно то се није десило. Ми позивамо Ђукановића да повуче захтјев за скраћење мандата парламенту и да повјери мандат Миодрагу Лекићу за формирање нове владе", рекао је Мандић.

Пренео је да је предложио да председник парламента што пре распише председничке изборе како би са функције удаљили "једно нееодговорно лице".

"И то ће бити предмет наших консултација и договора. Пуно смо одмакли, колико год неко покушавао да нас заустави, у томе неће успјети. Мањина не може побиједити већину, На те покушаје можемо само да се насмијемо", поручио је Мандић. 

Странке старе парламентарне већине су се договориле да формирају нову Владу Црне Горе, а да мандатар буде Миодраг Лекић, саопштио је јуче председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

Представници тих странака раније су се састајали више пута како би постигли договор о избору мандатара и руководства Скупштине.

Парламентарна већина од избора из 2020. године потписала је споразум, који има седам тачака, а прва је да ДПС не учествује у новој Влади.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво