Читај ми!

Дан: Завршени преговори око формирања владе, Абазовић у петак саопштава имена министара

Мандатар за састав мањинске, 43. Владе Црне Горе Дритан Абазовић завршио је разговоре са чиниоцима будуће извршне власти и највероватније ће у петак саопштити јавности имена министара и потпредседника Владе, јавља подгорички "Дан", позивајући се на изворе из једне од партија која ће бити део мањинске владе.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да је поверавање мандата Дритану Абазовићу да формира владу Црне Горе доказ еманципације Црне Горе, преноси Дан.

"Да га не видим као премијера, не бих га предложио за мандатара. То је јасно. Такође, нема никакве дилеме, Демократска партија социјалиста је казала да је спремна да подржи мањинску владу. Не преферирамо тај модел, ми преферирамо као партија политичку владу, али смо свесни да је у овом тренутку тешко остварити консензус око таквог решења и због тога смо спремни да подржимо и мањинску владу", објаснио је Ђукановић.

Истакао је да постоји један услов - да сви политички циљеви и политички приоритети нове владе морају бити скопчани са проевропском и евроатлантском државном политиком Црне Горе.

Посланици у Скупштини Црне Горе су, на предлог коалиције "Црно на бијело" и опозиције, 4. фебруара изгласали неповерење Влади Црне Горе коју је водио премијер Здравко Кривокапић, након чега је дужности разрешен и председник парламента Алекса Бечић.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи