Читај ми!

Ђукановић дао Дритану Абазовићу мандат за формирање владе

Председник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је да даје мандат за формирање Владе лидеру Грађанског покрета УРА Дритану Абазовићу.

Мило Ђукановић и Дритан Абазовић састали су се раније данас, када је председник Црне Горе обавестио потпредседника Владе да је завршио консултације на које су позвани представници политичких партија заступљених у Скупштини Црне Горе и да намерава да му дâ мандат, јављају Вијести.

Ђукановић је у саопштењу навео да су га представници Грађанског покрета УРА и њихови политички партнери недвосмислено уверили да имају парламентарну већину за избор 43. Владе Црне Горе у Скупштини.

"Стога сам донео одлуку да мандат за формирање Владе поверим господину Абазовићу, у уверењу да је у најбољем интересу Црне Горе да што пре добије Владу у пуном капацитету њене функционалности, посебно због додатних безбедносно-политичких изазова генерисаних ратом у Украјини и његовом рефлексијом на стабилност нашег региона. Очекујем да у кратком року парламент Црне Горе одржи седницу и одлучи о програму и саставу Владе на предлог мандатара", наведено је у Ђукановићевом саопштењу.

Посланици у Скупштини Црне Горе су, на предлог коалиције "Црно на бијело" и опозиције, 4. фебруара изгласали неповерење Влади Црне Горе коју је водио премијер Здравко Кривокапић, након чега је дужности разрешен и председник парламента Алекса Бечић.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво