Читај ми!

ХРТ: Бомба на летелици масе 120 килограма, експлодирала испод земље

Бомба у беспилотној војној летелици која се у четвртак срушила у Загребу била је масе 120 килограма и експлодирала је испод земље, јавиила је Хрватска радио-телевизија, позивајући се на изворе из Министарства одбране (МОРХ) који тврди да би последице биле катастрофалне да је летелица ударила у асфалт или бетон.

ХРТ наводи како "високи извор у МОРХ-у" тврди да је бомба нађена у летелици тежине до 120 килограма, али да је ударила у меко тло па је експлодирала испод земље.

"Да је ударила у асфалт или бетон последице би биле катастрофалне", објавио је ХРТ оцену неименованог извора из МОРХ.

Највећи део беспилотне војне летелице совјетске производње извучен је раније данас након што се у четвртак срушила код Студентског дома на Сави. Хрватски министар одбране Марио Баножић потврдио је да су у кратеру нађени трагови експлозива и делови авио-бомбе који говоре да није реч о извиђачкој летелици.

Агенција Хина наглашава да је истрага у току, а да су се у медијима могла чути и супротна мишљења војних аналитичара који тврде да није било реч о авио-бомби него о експлозији система за самоуништење опреме и података.

Хина наводи оцену пилота Хрватског ратног ваздухопловста Ивана Селака који тврди како је "скоро сигуран" да нису пронађени фрагменти авио-бомбе јер "да је унутра био експлозив данас не би било пола крила студентског дома".

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво