Читај ми!

Кривокапић вратио министра спољних послова из посете Северној Македонији

Влада Црне Горе није усвојила Предлог платформе за посету министра спољних послова Ђорђа Радуловића Северној Македонији, па министар мора да се врати из Скопља где је отпутовао данас, сазнају "Вијести."

Извор Вијести рекао је да је Здравко Кривокапић на седници Владе говорио да није био упознат са посетом и да је тражио да га министар директно информише о плановима посете.

Министарство спољних послова Црне Горе саопштило је у уторак да је планиран низ сусрета шефа црногорске дипломатије са највишим званичницима те земље, председником Републике Северне Македоније Стевом Пендаровским, потпредседником Владе за европска питања Бојаном Маричићем, као и председником Собрања Северне Македоније Таљатом Џаферијем.

Радуловић је отпутовао у Северну Македонију у прву радну посету на позив колеге Бујара Османија.

У дневном реду данашње седнице Владе је "Предлог платформе за званичну посету министра спољних послова Црне Горе Ђорђа Радуловића Републици Северној Македонији 27. и 28. јануара 2022. године", а платформа је прошла Комисију за политички систем и Комисију за економску политику.

Извор Вијести рекао је да је Кривокапић на седници Владе говорио да није био упознат са посетом и да је тражио да га министар директно информише о плановима посета.

Медији у Северној Македонији оценили су да се ради о дипломатском скандалу.

Пракса да се платформе за службене посете усвајају накнадно, или након повратка званичника, није нова и била је карактеристична и за претходне владе ДПС-а.

У саопштењу МВП пише да ће сусрети Радуловића са високим званичницима Северне Македоније "бити додатна потврда одличних билатералних односа између Црне Горе и Северне Македоније које карактеришу квалитетан политички дијалог, пријатељство, као и континуирана међусобна подршка у оквиру регионалних и мултилатералних формата сарадње".

"Посета Скопљу пружиће такође прилику за разговор министра Радуловића са представницима црногорске дијаспоре у Северној Македонији о начинима на које матична држава може допринијети у остваривању њихових планова и активности, с циљем очувања црногорског националног и културног идентитета," пише у јучерашњем сапштењу МВП-а које је објављено и на сајту Владе.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво