Читај ми!

Влада Црне Горе захтева скраћење мандата Скупштине

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да је Влада поднела захтев за скраћење мандата Скупштине. Кривокапићев кабинет позвао је у исто време коалицију Црно на бијело, чији члан је и покрет УРА потпредседника Владе Дритана Абазовића, да врати мандат грађанима, а затим да се на изборима консултују грађани.

Здравко Кривокапић је на Твитеру објавио да је након јасно исказане намере да "УРА, ДПС и његови сателити, на неуставан начин изаберу нову мањинску владу", постаје јасно да су нови избори једини начин за разрешење најтеже политичке кризе у новијој историји, коју су приредили, како је рекао, "авангардни" хазардери.

Према Уставу Црне Горе, Скупштини мандат може престати пре времена – скраћењем или њеним распуштањем, наводе Вијести.

Председник парламента Алекса Бечић је седницу, на чијем дневном реду је иницијатива за скраћење мандата Скупштине, заказао за 4. фебруар.

Истовремено, кабинет председника Владе позвао је коалицију Црно на бијело да врати мандат грађанима, а затим да се на изборима, како кажу, консултују грађани.

Истиче да се испоставља као нетачна агресивна пропаганда да међународна заједница наводно стоји иза "неозбиљног пројекта" формирања мањинске владе.

Из кабинета премијера рекли су да је очигледно да су иницијатори тог покушаја, упорно и дуже време, ширили нетачне информације амбасадама и другим релевантним међународним адресама, док су у пуном капацитету партиципирали у раду актуелне Владе и истицали га као функционално и најбоље решење транзиционог периода на европском путу.

Из кабинета Кривокапића навели су да "само неко ко је дужан према пораженом режиму" може истовремено да потенцира политичку, уставну и економску нестабилност, а јавно све те акције представља авангардном еволуцијом.

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је јуче да је поднео иницијативу за смену потпредседника Дритана Абазовића.

Претходно је коалиција "Црно на бијело", чији је део Абазовићев покрет УРА, поднела Скупштини иницијативу за изгласавање неповерења Влади, позивајући на формирање мањинске владе, без Демократског фронта и ДПС-а.

Грађани Црне Горе који се противе иницијативи за формирање мањинске владе протестовали су синоћ испред зграде Владе и седишта Скупштине у Подгорици и најавили нови протест за четвртак.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво