Читај ми!

Заев одложио подношење оставке: Остајем да помогнем

Премијер Северне Македоније и лидер СДСМ-а Зоран Заев донео је одлуку да одложи подношење оставке на обе функције, како је претходно најавио.

Зоран Заев je потврдио да остаје на функцији како би помогао у очувању парламентарне већине на страни владајућег Социјалдемократског савеза Македоније.

"О мојим оставкама се не расправља нити одлучује само из разлога што сам, када сам их објавио 31. увече, потврдио да остајем овде да помогнем да се одржи скупштинска већина и да ли се она може повећати и то је одговорност државе. Логично је да будем посвећен овом процесу", навео је Заев.

Истакао је да је важно да се земља не враћа у прошлост и угрози процес евроинтеграција.

"Још једном напомињем да сам 31. увече, када сам најављивао оставке на обе функције, рекао да остајем у периоду да се посветим себи, да помогнем да се одржи скупштинска већина, ако та парламентарна већина може да расте. Дани су пред нама, наравно да ћемо сви сазнати", додао је Заев.

На питање новинара како је 10 дана без медија, пошто се толико није појављивао у јавности, Заев је одговорио: "Слобода је прилично добра ствар."

Подсетимо, Заев је 31. октобра увече најавио да ће поднети оставке на место премијера и лидера СДСМ-а након пораза његове партије на локалним изборима.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво