Кондиционал, па циркулар

Одлазећи председник Хрватске Стјепан Месић послаће циркуларно писмо Уједињеним нацијама као реакцију на иступање председника Србије Бориса Тадића пред Саветом безбедности УН, саопштио је његов кабинет.

Кабинет одлазећег хрватског председника Стјепана Месића ће у Уједињене нације послати циркуларно писмо којим реагује на иступање председника Србије Бориса Тадића пред Саветом безбедности УН.

"Снажно осуђујемо опасну, ратнохушкачку изјаву и звецкање оружјем председника Стјепана Месића. Нема оправдања за претњу употребом силе против Босне и Хереговине или било које друге земље Западног Балкана," поручио је председник Тадић у Њујорку у петак увече.

Почетком недеље је Месић изјавио да би он, када би премијер Републике Српске Милорад Додик референдумом о отцепљењу срушио Дејтонски мировни споразум, одмах послао хрватску војску, која би код Брчког прекидањем коридора онеспособила РС.

Како је новинарима најавио Месићев саветник за спољну политику Томислав Јакић, из кабинета ће бити упућено писмо с изјавом у којој Месић објашњава да је о војној интервенцији у РС причао у кондиционалу, али и као упозорење због међународног игнорисања политике Милорада Додика.

У Месићевом кабинету тврде да се Тадић послужио процедуралним триком како би онемогућио хрватску реплику јер је реаговао на иступање амбасадора БиХ, а не у службеном говору пред Саветом безбедности, и тиме онемогућио одговор представника Загреба.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво