Читај ми!

Абазовић: Ухапшен амбасадор Црне Горе у Пољској

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић објавио је да је ухапшен бивши министар здравља и амбасадор Црне Горе у Пољској Будимир Шегрт.

"Нема недодирљивих! Борба против високе корупције остаје приоритет! Доказаћемо да је држава јача од организованог криминала!", објавио је Абазовић на друштвеној мрежи Твитер.


Абазовић је додао и да ће доказати да је држава јача од организованог криминала.

Специјална државна тужитељка Лидија Вукчевић одредила је задржавање до 72 сата Шегрту, некадашњем директору приватне болнице ''Мељине''.

Шегрт је у својству осумњиченог саслушан за злоупотребу положаја у случају ''Мељине'', у којем, осим њега, тужилаштво сумњичи још неколико особа, преноси РТЦГ.

Вукчевићева је 25. децембра на конференцији за новинаре саопштила да су истрагом купопродаје болнице у Мељинама утврдили да је држава оштећена за најмање 10 милиона евра.

"У поступку извиђаја прикупљени су подаци и докази из којих произилази основана сумња да су Д.К, М.Б, Х.А, М.С.А, Б.Ш. и М.Б. извршили продужено кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању из члана 172 Кривичног законика Црне Горе'', рекла је, поред осталог, Вукчевићева новинарима.

Они су, како је додала, у јуну 2008. године, као представници Конзорцијума који су сачивањавали I банка, А банка, правно лице А.К. у својству купца закључили уговор о купопродаји војног центра Мељине са Владом за купопродајну цену од 25 милиона евра.

''Тим уговором се купац обавезао да у периоду од седам година, осим плаћања купопродајне цене, изврши инвестициона улагања у износу од 119 милиона евра и да ће као обезбјеђење за уредно изрвшење обавезе из уговора, предати продавцу учиндбену гаранцију у износу од десет милиона евра'', рекла је тада Вукичевићева.

Вукчевићева је казала да је купац уговором био обавезан да уложи 119 милиона евра, а да је уложено свега 17.000 евра.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво