Читај ми!

Реаговања на одлуку црногорског министарства – ДФ: Одлазећа власт у очајању; ДПС: Све очекивано

Лидери Демократског фронда Милан Кнежевић и Андрија Мандић сматрају да је одлука о протеривању амбасадора Србије из Црне Горе "последњи трзај" одлазеће власти и да показује колики је "степен очајања". У ДПС-у сматрају да је одлука очекивана.

Протеривање амбасадора Србије Вадимира Божовића из Црне Горе су "последњи трзаји антисрпске политике одлазећег режима", рекао је један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.

"Наша слога биће пораз врагу!" порчио је Кнежевић поводом одлуке црногорског Министарства спољних послова да амбасадора Владимира Божовића прогласи непожељним и затражи да напусти Црну Гору, пренео је подгорички портал Борба.

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, изјавио је да одлука о протеривању амбасадора Србије из Црне Горе показује "степен очајања у коме се налази одлажећи режим" Мила Ђукановића и Душка Марковића.

Мандић је изјавио Танјугу да је амбасадор Владимир Божовић јуче изрекао "ону историјску истину којом се поноси српски народ у Црној Гори".

То, истиче Мандић, треба да му служи на част, јер да је нешто друго рекао, и то време и догадаје другачије оценио, замерио би му његов народ.

"Овакав однос одлазећег режима није само однос према Србији него првенствено према српском народу у Црној Гори. Управо су наши преци организовали Велику скупштину српског народа 1918. године и ујединили Црну Гору и Србију. То њима служи на част, а нама на понос", навео је Мандић.

Одлука о протеривању амбасадора Србије Владимира Божовића из Црне Горе је штетан, злонамеран и скандалозан потез одлазеће црногорске власти, саопштено је из парламентарне Радничке партије (РП).

Из Социјалистичке народне партије су поручили да је одлука црногорског министарства показатељ "слабашне моћи" Дармановића, његовог ресоре и комплетне одлазеће владе.   

Стигла је реакција и са друге стране, из ДПС-а. У тој странци сматрају да је одлука црногорског министарства очекивана.  

Поводом одлуке одлазеће власти у Црној Гори да протера амбасадора Божовића, огласио се на твитеру портпарол ДПС Милош Николић.

"Очекивана одлука МСП након више опомена после којих је Божовић наставио да се меша у унутрашње ствари и омаловажава државу Црну Гору", написао је на твитеру портпарол ДПС-а Милош Николић. 

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво