Кантон Сарајево објавио листу непожељних

Скупштина Кантона Сарајево једногласно је усвојила инцијативу да се прогласе непожељним у Сарајеву сви који имају финансијску или политичку подршку држава које нису усвојиле Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Иницијатива одборника Дамира Никшића има шест тачака, а једна од њих је и да Савет министара јавно објави листу земаља које нису усвојиле Резолуцију о геноциду у Сребреници, а чији пословни субјекти, банке, институције, медији и друге организације делују у БиХ, преноси Кликс.

Осуђује се свако негирање геноцида и сматра се да су сви који имају диркетну или индиректну финансијску или политичку подршку држава које нису усвојиле Резолуцију непожељни у Кантону Сарајево, наводи се у инцијативи.

Истиче се да се прекида свака сарадња с пословним субјектима, банкама, политичким и другим организацијама, друштвима, медијима и појединцима који имају директну или индиректну финансијску или политичку подршку држава које нису усвојиле Резолуцију.

Захтева се да Парламентарна скупштине БиХ по хитном поступку усвоји Закон о забрани негирања геноцида, који би јасно дефинисао санкције и прекид дипломатских и пословних односа са државама које нису усвојиле Реолуцију о геноциду у Сребреници.

Тражи се и да Савет министара БиХ објави званичну листу држава које нису усвојиле Резолуцију о геноциду у Сребреници, а чији пословни субјекти, банке, институције, политичке и друге организације, друштва, појединци и медији делују у БиХ.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво