Перовић: Чекали смо одговор власти до Петровдана, настављамо свој грађански протест

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић поручио је да је на Петровдан истекао рок до када је црногорска влада требало да одговори на иницијативу цркве, а како је тај одговор изостао, најавио је да ће грађански протест бити настављен у догледно време.

Митрополија је пре два месеца дала рок до 12. јула да Влада Црне Горе одговори на њене захтеве.

"Са жаљењем констатујемо да - послије две мјесеца од наше иницијативе - нијесмо удостојени никаквог, макар и формалног, одговора. Али нијесмо изненађени таквим поступком Владе. Пуна су им уста дијалога, а једино што умију и што им одговара је - монолог", поручио је у изјави за Борбу Гојко Перовић.

"Управо смо на то указали представницима најстаријих европских демократија са којима смо се, као Црква, сусрели ових дана", рекао је Перовић.

Према његовим речима, Митрополија је дала властима рок до Петровдана да наставе дијалог око спорног Закона о слободи вероисповести, али представници власти нису одговорили на понуду.

Перовић је поручио да се Црква не инати, "нити условљавамо, нити узвраћамо истом мјером, него у духу елементарног секуларизма сматрамо да би свака прича о преговорима, од сада па до краја предстојећих а расписаних и најављених избора - била неумјесна".

"Преговори у наредним данима, а након овако игнорантског става Владе у претходном периоду, били би понижавање и злоупотреба ове важне теме у нечије страначке сврхе. Незадовољни оваквим односом Владе, у врло догледно вријеме настављамо свој грађански протест и молитвени сабор, не кршећи здравствене мјере. То ћемо чинити изван сваког домета политичке злоупотребе било које странке, као сто смо чинили и до сад", поручио је Перовић. 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво