Кордон полиције испред Општине Будва, врата затворена и за смењено и за ново руководство

Улаз у зграду Општине Будва и јутрос обезбеђује полицијска јединица из Подгорице. У самој згради су будвански полицајци, који не дозвољавају приступ службеницима, разрешеном ни новом руководству Општине. Смењени председник Општине Будва Марко Царевић замолио је окупљене грађане да се разиђу. Позван у Подгорицу да да изјаву пред Специјалним полицијским одељењем.

Председник Општине Будва Марко Царевић и председник Скупштине Општине Будва Крсто Радовић саопштили су да су добили реч од полиције да нико неће моћи да уђе у зграду Општине Будва и замолили окупљене грађане да се разиђу.

Грађанима су поручили да ће их поново позвати уколико "буду изиграни", преносе подгоричке Вијести. Царевић је казао је да је добио позив да дође у Подгорицу и да изјаву пред Специјалним полицијским одељењем.

Рекао је да је на саслушање позван и шеф његовог кабинета Никола Јовановића.

"Позвали су ме да дам изјаву због злоупотребе службеног положаја", казао је Царевић.

Припадници полиције од јутрос су у згради Општине Будва, као и испред зграде Општине, и данас, како је речено Вијестима, неће дозвољавати улаз у зграду Општине.

Приступ неће бити дозвољен ни разрешеним, ни вршиоцима дужности председника Општине и председника Скупштине Општине, које је пре десетак дана именовала нова одборничка већина.

Како се наводи, улаз неће бити дозвољен чак ни запосленима у Општини.

После пропалог дијалога о превазилажењу будванске кризе, испред зграде Општине Будва и синоћ се окупила већа група грађана, док је испред зграде постављен кордон полиције.

Разрешени председници Општине Будва Марко Царевић и Скупштине Општине Крсто Радовић одлучили су касно синоћ да остану у згради очекујући да ће бити ухапшени након што су, када је дијалог између представника партија заступљених у локалном парламенту дефинитивно пропао, ушли у зграду Општине, преноси РТЦГ.

Иначе, атмосфера у Будви је јуче током целог дана напета, након што су Булатовић и Снежана Куч у јутарњим часовима заузели канцеларије председника Општине и председника Скупштине Општине.

У једном тренутку представници старе будванске власти су пробили кордон приватног обезбеђења које је довео Булатовић и ушли у зграду, где је одржан и колегијум представника свих локалних странака, али договор није постигнут.

Председник СО Будва Крсто Радовић и Снежана Куч, коју је одборничка већина ДПС-а и Црногорске именовала за в. д. председницу Општине, вербално су се сукобили на ходнику у згради општинске управе.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво