Тло у Загребу не мирује – 17 повређених, војска на улицама

У земљотресу који је јутрос погодио Загреб, 17 људи је повређено. Послеподне се осетио нови слабији потрес. Једно дете је у критичном стању, навео је МУП Хрватске. Војска на улицама. Оштећен и загребачки стадион Максимир.

Земљотрес је био јачине 5,3 јединице по Рихтеровој скали, а епицентар на седам километара од града. После 16 сати осетио се и нови потрес јачине 2,8 јединица Рихтера.

Попуцали су зидови на зградама у Врбику и Драшковићевој. Попадале су полице и књиге по становима. У деловима града нема струје и воде.

Министар здравства Вили Берош рекао је да је повреда код тешко озлеђене девојчице неурохируршки третирана, након чега је предузето интензивно лечење.

Директор Дечје болнице рекао је да се лекари боре за њен живот, преносе хрватски медији.

У Загребу је укупно повређено 11 особа, а по три у Загребачкој и Крапинско-загорској жупанији.

Оштећења су претрпеле зграде, православни Саборни храм на Цветном тргу, а уништено је и десет метара торња загребачке катедрале. Оштећен је и велики број аутомобила.

Војска на улицама 

Војска је изашла на улице. Хрватски предеседник Зоран Милановић рекао је да је најважаније да грађани прате упутства надлежних.

"Они постоје ради оваквих ситуација, све друго можете занемарити", поручио је Милановић.

Град Загреб увео је бесплатну телефонску линију за грађане. 

У земљотресу је оштећен и загребачки стадион Максимир.

"Пошто су се медији интересовали о стању стадиона Максимир након јутрошњих потреса, желимо вас известити да смо током преподнева извршили прелиминарни преглед стадиона, те су констатована мања оштећења у подножју западне и источне трибине у виду одрона мањих бетонских делова као и пуцања две стаклене површине на северној трибини", саопштио је ФК Динамо.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво