Митрополија црногорско-приморска поштује мере Подгорице, привремено обуставља литије

Митрополија црногорско-приморска ће поштовати мере које су црногорске власти прописале због коронавируса, тако да се отказују литије које се одржавају четвртком и недељом.

Митрополит Амфилохије је након литургије у Цркви Светог Ђорђа под Горицом указао на одговорност свештеника у сваком времену, а посебно данас у Црној Гори.

Митрополија је обавестила све учеснике литија да ће, као одговорна духовна институција којој је на духовно старање поверен православни народ, поштовати одлуку надлежних државних органа о забрани јавних окупљања у вези са претећом епидемијом коронавируса.

"С тим у вези, Митрополија ће до престанка тих мјера привремено обуставити одржавање литија четвртком и недјељом, али ћемо се молити Богу Исцјелитељу сваке болести и немоћи за здравље свих у Црној Гори и исцјељење обољелих у свијету. О даљим корацима вјерници и јавност ће бити благовремено обавијештени", наводи се у саопштењу Митрополије.

Верници своје незадовољство у литијама исказују због Закона о слободи вероисповести, који је усвојен крајем прошле године у црногорском парламенту.