Амфилохије: Свака власт је привремена, нити су они Црна Гора, нити сам ја црква

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је током вечерашње литије у Подгорици да политичари на власти треба да знају да је свака власт привремена и да литије превазилазе братомржњу.

Митрополит црногорско-приморски је испред Скупштине рекао да народ на литијама говори језиком правде.

"Нити су они Црна Гора, нити сам ја црква, него овај народ говори језиком Божјим. Глас овога народа је глас Божји", рекао је Амфилохије, преносе Вијести.

Додао је да литије превазилазе братомржњу.

Народ од Скупштине и посланика, како је рекао, тражи да народ спаси од усвојеног Закона о слободи вероисповести. Истакао је да народ говори језиком правде. 

"То су потомци и једних и других који хоће да буду браћа, да се помире једни са другима, да опросте једни другима", рекао је митрополит црногорско-приморски. 

Амфилохије је навео да је то оно што народ који је на литијама тражи од председника и од Скупштине, да спасу Црну Гору "од изгубљеног образа".

Оцењује да је пропало све што је усвојено на "атеизму, на богоубиству и братоубиству", наводећи да су они који управљају државом атеисти. 

Свештенство Митрополије црногорско-приморске, предвођено епископом диоклијским Методијем, и грађани кренули су вечерас у 19 сати у литију улицама Подгорице. Пре тога је у Храму Христовог Васкрсења одржан молебан.

Међу присутнима у протестној литији је и четрдесетак универзитетских професора.

Свештенство и грађани ће се након литије вратити у храм Христовог Васкрсења.

У неколико црногорских градова одржавају се литије у знак протеста против Закона о слободи вероисповести. Владика будимљанско-никшићки Јоаникије предводио је литију у Никшићу и поручио да Митрополија црногорско-приморска неће дозволити власти у Црној Гори да избрише историју.

Литије се организују у знак протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи