Тужилац који је признао да је масон ипак поднео оставку

Главни државни тужилац Хрватске Дражен Јеленић поднео је Влади те земље захтев за разрешење, наводи се на сајту те институције. Јеленић је претходно признао да је од 2018. године члан масонског удружења "Велики Оријент Хрватске".

Дражен Јеленић је у саопштењу навео да одлази "мирне и чисте савјести".

Истакао је да је од првога дана све до данас, дужност Главног државног тужиоца обављао "с поносом, предано, професионално и поштено, руководећи се у свом раду искључиво Уставом и законима Републике Хрватске, чувајући неовисност државног одвјетништва".

Истакао је да његово чланство у масонском удружењу није утицало на његов рад.

"Но те су обједе до такве мјере оптеретиле даљње обнашање дужности Главног државног одвјетника Републике Хрватске да је оно практички постало немогуће. Истодобно, у жељи да се ово оптерећење не пренесе на цијело државно одвјетништво, процијенио сам да је у насталим околностима давање оставке на мјесто челника цијеле државноодвјетничке организације једино морално и одговорно рјешење", објаснио је Јеленић у саопштењу.

Хрватски премијер Андреј Пленковић је раније данас најавио да ће, ако Јеленић сам не поднесе оставку, влада на сутрашњој седници покренути његову смену.

Јеленић је јутрос рекао да о оставци не размишља.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво