Верници се окупили у Саборном храму у Подгорици, митрополит Амфилохије служиo литургију

У Саборном храму Христовог васкрсења божићну литургију служио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је позвао вернике на мир и ширење братске љубави.

Најрадоснији хришћански празник, дан рођења Христовог, данас прослављају Српска православна црква и цркве које поштују јулијански календар.

Митрополит-црногорско приморски Амфилохије предводио је свету архијерејску литургију у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, а божићне литургије одржане су јутрос и у осталим црногорским градовима.

Митрополит Амфилохије је позвао вернике на мир и ширење братске љубави.

"Рођењем Исуса Христа човјек од смртнога бића постаје бесмртно биће. Земаљско је за малена царство, а небеско увијек и довијека", казао је владика.

Митрополија црногорско-приморска организовала је јуче паљење бадњака на Цетињу испред Цетињског манастира, док је централно паљење бадњака у Подгорици било испред Саборног храма.

Епископски савет СПЦ у Црној Гори саопштио је да ће након Божића окупљања у знак протеста против спорног Закона о слободи вјероисповијести бити организована два пута недељно – четвртком и недељом, уз молитве и позив актуелним властима да смогну снаге и опозову усвојени закон.

Патријарх српски Иринеј је у Божићној посланици поручио да главна порука и овогодишњега Божића треба да гласи да православну веру треба чувати и сачувати по сваку цену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво