Потерница за сином генерала Стругара

Управа полиције Црне Горе расписала је међународну потерницу, са приоритетом према Србији, за Предрагом Стругаром због сумње да је починио кривично дело ратног злочина против цивилног становништа, изјавила је портпарол Управе Тамара Поповић.

Она је је подсетила да је почетком месеца Управа полиције, по наредби Вишег суда у Бијелом Пољу, за Стругаром расписала и националну потерницу.

Стругар се са још седам особа терети за убиство 23 цивила албанске националности, у селу Калуђерски Лаз код Рожаја, у време НАТО бомбардовања 1999. године, у коме су учествовали и Момчило Барјактаревић, Петар Лабудовић, Ацо Кнежевић, Бранислав Раднић, Боро Новаковић, Миро Бојовић и Радомир Ђурашковић

Бивши официр Војске Југославије Ђурашковић предао се надлежним црногорским органима и налази се у притвору у Бијелом Пољу, јавили су подгорички медији.

Предраг Стругар је син генерала бивше ЈНА Павла Стругара, којег је Трибунал у Хагу правоснажно осудио на седам и по година затвора због ратног злочина почињеног током војних операција на Дубровачком ратишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво