Турска укида "абортус“ туризам

Затворена агенција која се бавила организовањем тура које су, осим туристичког аранжмана, укључивале и абортус. Међу дестинацијама такозваног абортус туризма било и Сарајево.

Канцеларија за промоцију културе и туризма амбасаде Турске у Сарајеву саопштила је да је забрањен рад туристичкој агенцији "Barracuda Tour Company", која је промовисала такозвани абортус туризам у БиХ.

Компанија "Barracuda Tour Company" у Истанбулу пре две седмице почела је да организује туристичка путовања која су укључивала извођење абортуса у страној земљи, а једна од веома популарних дестинација била је и Босна и Херцеговина, где четири дана, три ноћења и абортус коштају 600 долара, преносе босански медији.

У писаној изјави аташеа за културу и туризам амбасаде Турске у БиХ Џенгиза Ајдина наводи се да је Министарство за културу и туризам Турске пре 10 дана отворило истрагу о том случају, пренео је портал Кlix.ba.

"Турска је уложила велике напоре у развој туризма. Овај несрећни случај штети имиџу Турске. Он није у складу са нашим етичким схватањима и схватањима туризма уопште. Одлуком Министарства културе и туризма Републике Турске, поменутој агенцији одузета је туристичка лиценца", наводи се у саопшењу.

Како је у изјави агенцији Анадолија објаснио аташе Ајдин, утврђено је да је агенција "Barracuda Tour Company", поред БиХ, нудила посете ради абортуса и Украјини, Румунији и још неким земљама.

број коментара 0 Пошаљи коментар