РИК усвојио извештај о спроведеним парламентарним изборима

Републичка изборна комисија усвојила је извештај о спроведеним ванредним парламентарним изборима у Србији 24. априла ове године. Извештај ће бити достављен Скупштини Србије.

Извештај обухвата број бирача уписаних у бирачки списак, број оних који су гласали, број примљених гласачких листића, број важећих и неважећих гласачких листића, број освојених мандата, као и списак посалника којима су додељени мандати.

РИК ће поднети Првом основном тужилаштву кривичне пријаве против троје чланова бирачког одбора на изборном месту Лешак 9 у Лепосавићу, због утврђених изборних неправилности, изјавио је председник РИК-а Дејан Ђурђевић.

"Сагласни смо да се припреме кривичне пријаве и предају Првом основном тужилаштву, које ће поступити даље по својим овлашћењима", рекао је Ђурђевић на седници РИК-а.

Члан комисије Иван Шебек затражио је на седници да се против три члана бирачког одбора у Лешку поднесу кривичне пријаве, јер на том месту, после пребројавања гласова једна странка није имала ниједан глас, да би накнадним бројањем било утврђено да их има 60.

РИК је усвојио и анекс Уговора о штампању изборног материјала за те изборе.

Ђурђевић је додао да је РИК сада и формално завршила изборни процес, а да се очекује још неколио седница до избора новог РИК-а, како би се констатовале евентуалне оставке посланика.

број коментара 0 Пошаљи коментар