Тадић: Медијска и финансијска доминација СНС угрозила изборни процес

Председник СДС Борис Тадић изјавио је да избори нису протекли на фер и правно исправан начин, те да су то били избори финансијске и медијске снаге, а не избори у којима су се супротстављали политички програми, оријентације, идеолошке разлике и практична решења.

"Резултати тих избора били су потпуно јасни и пре него што су били расписани", рекао је Тадић на конференцији за новинаре поводом поновљених избора и додао да је финансијска и медијска доминација владајуће СНС, пре свега, угрозила процедуре и правила изборног поступка.

Тадић сматра да је постојала намера да се прекроје изборни резултата током изборне ноћи, а у томе су, како је рекао, предњачили представници СНС на својим конференцијама за новинаре и ЦеСИД, који је припремао јавност за резултате избора који нису одговарали стварној изборној вољи грађана.

"Ми смо и током изборне ноћи имали потпуно јасне податке да ниједног тренутка није долазило у питање да ли ће СДС-ЛДП-ЛСВ изборити своје место у парламенту", рекао је лидер СДС додајући да је јавност припремана за другацији исход, те да је улазак у парламент довођен у питање још за неке странке.

број коментара 0 Пошаљи коментар