Чарке на изборном месту 22 на Новом Београду

На бирачком месту 22 на Новом Београду синоћ, после завршетка гласања, дошло је до несугласица између председника и чланова бирачког одбора око потписивања записника. По доласку полиције и координатора РИК-а, проблем је решен, записник је потписан и изборни материјал предат РИК-у.

Председник Бирачког одбора на бирачком месту 22 на Новом Београду Иван Цветановић из редова СНС по завршетку гласаеа на поновљеним изборима није желео да потпише записник. Због тога је процес достављања резултата РИК-у био неко време блокиран.

На позив Цветановића на изборно место 22 је дошла и патрола полиције, а око 22 сата, дошла су два координатора РИК да помогну у разрешењу ситуације. 

По доласку контролора, Цветановић је унео приговор у записник и потписао га, а рад Бирачког одбора је завршен.

РТС је имао увид у записник са тог бирачког места.

Цветановић је у приговору написао да је током целог изборног дана постојала велика тензија и да су били немогући услови за рад. Додао је да су се испред врата бирачког места налазиле присталице Двери, ДСС-а и СРС-а које су утицале на бираче који су долазили на бирачко место.

Због инцидента који се догодио на Новом Београду резултати РИК-а су каснили и нису били комплентни. РИК је око једсан сат после поноћи објавио резултате са 99,99 одсто бирачких места.

На конференцији за новинаре РИК-а саопштени су резултати са 14 од 15 бирачких места на којима је у среду одржано поновљено гласање, јер су резултати са Новог Београда каснили, рекао је председника РИК-а Дејана Ђурђевића додавши да је на том биралишту дошло до чарки.

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић објаснио је да резултати са преосталог бирачког места на Новом Београду не могу да утичу на укупне резултате поновљеног гласања.

Записник и изборни материјал са Новог Београда стигли су у РИК око пола два ујутру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво