Вучић за РТС: Чудне ствари су се дешавале током ноћи

Председник СНС-а Александар Вучић рекао је за РТС да је велики успех то што је листа око те странке освојила око 100.000 гласова више него прошли пут. Упитан о могућој коалицији, Вучић је поручио да је шкрт на позивима. Истиче да је Влада спроводила тешке реформе уз огромну мржњу од стране великог дела медија и политичких противника.

"Поносан сам што ми то нисмо радили", рекао је Александар Вучић у разговору за Радио-телевизију Србије и додао да су ово били објективно најчистији избори без прљавих спотова.

Вучић је, након седнице Председништва СНС-а, навео да су неке агенције целог дана причале о неправилностима, а да су постојала само два приговора током избора на територији целе Србије – које су поднели људи блиски СНС-у.

"Они који су се жалили нису поднели ниједан приговор и нема жалбе и приговора, све време су лагали и данас је и ОЕБС рекао да никаквих покушаја крађе није било", рекао је Вучић и истакао да ће то бити проверено.

"Нисмо ми лагали синоћ око резултата, али је интересантно да логичку грешку имамо у листама из Сјенице. Интересантне се ствари дешавају, изгледа да су се у току ноћи чудне ствари дешавале", рекао је премијер.

"Да нисмо имали апсолутну већину, ко зна шта би се током ноћи десило од чудних притисака. РИК ради целу ноћ, никад брже и више није радила, а ПИК ништа не ради. Данас у 14 сати прве податке су саопштили, а сви ћуте и праве се блесави", рекао је Вучић.

"Нека им поклоне мандате, шта, мислите да ћу се уплашити?", навео је Вучић.

Поновио је да мисли да су се ноћас дешавале чудне ствари и као пример навео да је изашло 366 људи, а да има 370 листића.

"Замислите две листе вам пређу цензус, једна за 200, друга за 300 гласова, а негде гласови недостају", рекао је Вучић.

Ипак, истакао је да верује надлежним државним органима.

"Само желим да кажем да су се дешавале чудне ствари. Нека раде шта хоће, народ је показао ко има легитимитет, а они нека раде свој посао, ми ћемо радити свој и држава ће свој посао", поручио је Вучић.

Вучић о коалицији: "Врло сам шкрт на позивима" 

Упитан о могућим коалицијама, лидер СНС-а рекао је да се на седници Председништва разговарало о томе, као и да ће ти разговори бити настављени.

Није желео да одговори на питање да ли ће наставити коалициону сарадњу са СПС-ом, као ни са којом партијом је могућа коалиција.

"Ја сам врло шкрт на позивима", додао је Вучић.

На питање са ким сигурно неће у коалицију, одговорио је да "они то знају".

"Потпуно је јасно да ми не пада на памет да зовем људе којима је мржња једина политика. Желим људе који желе да раде нешто за Србију и желе да виде Србију успешнију", поручио је Вучић.

Додао је да је Савез војвођанских Мађара поуздан партнер СНС-а, као и да је СНС поуздан партнер СВМ-а, и да је данас разговарао са председником те странке Иштваном Пастором. Међутим, о будућим коалицијама, истиче, разговараће се и на следећој седници странке.

Мада, имамо довољно гласова, ми можемо и сами, и без Мађара, рекао је Вучић.

Коментаришући изненађење известиоца Европског парламента Дејвида Макалистера, који није могао да верује како је Вучић примио вести о изборној победи, лидер СНС-а је истакао да је то зато што он "не предводи цензус странке и коалиције".

"Моје је да водим Владу Србије у наредном периоду. Он (Макалистер) ме је погледао и рекао: 'Ја нисам видео да неко после овакве победе седи сам у соби и пише по папирима'", рекао је Вучић и додао да се он осећа добро и да је од јутрос на свом радном месту.

Поручио је да ће СНС и убудуће побеђивати.

"Побеђиваћемо радом и стабилношћу и одговорношћу", рекао је Вучић и за сутра најавио отварање једне фабрике уз опаску да се "ту осећа добро".

број коментара 10 Пошаљи коментар
(уторак, 26. апр 2016, 10:55) - Реплика! [нерегистровани]

Једва чекам скупштинске дебате,

да гледам у тв преносима!-Шифра:Кочијаш!

(уторак, 26. апр 2016, 10:41) - Anonymous, zamalo [нерегистровани]

Malo su cudni rezultati...

Meni je cudno kako su DSS I B Tadic presli cenzus - juce sam skoro ceo dan pratio sajtove I sve negde do 18h ove 2 koalicije su bile ispod 5%. Mozda bi SNS trebao da zatrazi proveru prebrojavanja glasova...

(уторак, 26. апр 2016, 08:30) - anonymous [нерегистровани]

fatamorgana

mnogima se svasta pricinjava, i vlasti i opoziciji, ali ostaje cinjenica da su pred nama dani nezaposlenosti, besparice, daljeg odliva stanovnstva i...otpustanja! Dodajmo tome pritiske spolja. Ne bih rekao da je ovo momenat za bilo cije radovanje. Sportski tim danas pobedi a sutra vec dozivi katastrofalan poraz.
Ako AV ne napravi Vladu Eksperata ( mada ih je vec bivalo i ranije ) i ponovo dovede portparole njegove vladavine veselje nece potrajati dugo. Kome je Srbija u srcu taj gleda da pomogne, Licni uspesi se tu ne racunaju!

(уторак, 26. апр 2016, 04:14) - anonymous [нерегистровани]

Бајка у Дизниленду

Стварно, бре... Све је некако чудно.... Невероватно .... Необично.... Као у некој бајци..... Чудне ствари доноси та ноћ.......

(уторак, 26. апр 2016, 01:05) - anonymous [нерегистровани]

zadovoljni i nezadovoljni

Nakon izbora više manje svi su jednako zadovoljni i nezadovoljni. SNS zadovoljan zato što može sam bez ikog i vidi rezultat kao dokaz da su na pravom putu ali opet kad vidimo pad od 20-30 mandata + mnogo manjih stranaka u koaliciji nije to tolika pobeda a naročito kad se zna ko je sada ušao u parlament neće to više biti ni blizu lagodna pozicija kao u poslednje dve godine bez obzira šta Vučić pričao. SP je u padu ali opet ne toliko drastičnom. SRS i DSS ponovo su parlamentarne, ali opet da su išli zajedno dobili bi dosta više. Razne demokratske opcije su pokazale šta ljudi alavi na vlast urade kad je jednom izgube, podele se u 100 tabora i onda polako nestaje svaka od tih frakcija. Radulović je ponajveći pobednik jer je išao apsolutno sam, kritikujući vlast, i ostvario jako dobar rezultat iako to nije ni malo lako na konceptu koji je zastupao.

(уторак, 26. апр 2016, 00:03) - sasa [нерегистровани]

Vucic.....

Pocele prve ozbiljnije pukotine....

(понедељак, 25. апр 2016, 23:17) - Bojan Nikolic [нерегистровани]

zadovoljan?

 Imao je 158 mesta bez PUPS a sada sa njima zajedno 131. Ne znam ko bi bio zadovoljan. Pozdrav!

(понедељак, 25. апр 2016, 22:06) - anonymous [нерегистровани]

Kakva je preraspodjela

mandata za skupstinu unutar Vuciceve liste. Tamo nije samo SNS. Jel mi moze neko odgovoriti ?

(понедељак, 25. апр 2016, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

protivnici

Istina je da su mnogi previse protiv,a oni sami nemaju nikakve ideje. Poruka im je bila srusimo Vucica,a posle toga, ne znaju ni oni sami.

(понедељак, 25. апр 2016, 20:13) - milan [нерегистровани]

Bilo pa prošlo

Poštovani gospodine Vučiću,
izbori su prošli i možete samostojno sastaviti vladu i skupštinu,
što nije upitno.

Sada se treba svim silama zalagati za razgovore sa Europskom
Unijom bez ikakvih ucenjivanja.

Ako vas Europska Unija želi, onda problema neće biti i Srbija će
uistinu najkasnije u 2019 godini postati punopravna članica tog
udruženja,a ako vas ne žele,onda će to biti samo njihova greška
a nikako greška Vas i Srbije.

Pozicije Srbije su idealne i nadamo se da će te jih znati iskoristiti.

Sa poštovanjem!