Вучић: Трудићу се да будем премијер свих грађана Србије

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да ће се трудити да буде председник Владе свих грађана Србије, истичући да је победа СНС-а историјска. Према подацима СНС-а, на основу обрађених података са 77 одсто бирачких места, та странка је освојила 50,9 одсто гласова.

"Трудићу се да будем председник Владе свих грађана Србије", рекао је Вучић и додао да нема времена за славље јер "ћемо ускоро почети да радимо".

"Хвала свим људима који су данас у великом броју гласали упркос не баш пријатном времену... Посебно сам захвалан људима са листе 'Србија побеђује'", рекао је Вучић.

И себи и свету смо показали да је Србија уједињена у жељи за европску будућност, истакао је Вучић.

Како је рекао, данашњи резултати су подршка демократији, европским залагањима.

"Дирнут сам резултатима које смо постигли, грађани су нам указали част да водимо Владу. Ова част са собом повлачи и огромну одговорност, знам куда да идемо, како да обезбедимо будућност Србије и како напорно да радимо да бисмо тамо стигли", указао је Вучић.

Захвалио је свим грађанима који су данас гласали, а посебно људима са листе око СНС-а, који су водили, како је рекао, чисту, поштену, одговорну и озбиљну кампању.

Према његовим речима, ово су били "најмирнији избори са најмање неправилности у последњих 25 година". Овим изборима је, каже, Србија показала и себи и свету да је уједињена у заједничким залагањима за бољу будућност.  

Лидер напредњака је напоменуо да су сви избори до сада били за стабилизацију Србије, а "данашњи су били глас за просперитетну будућност".

"Наш пут није посут ни ружама, нема меда и млека, али све је то достижно и мислим да ћемо моћи да остваримо. Наставићемо да радимо за бољи животни стандард грађана, за боље плаћена радна места, боље здравство, борбу против корупције", рекао је Вучић.

Додао је да су људи на изборима рекли да неће да се враћају у прошлост и да смо на путу ка бољој заједничкој будућности. 

"Уколико од председника добијем мандат за састав нове владе, обећавам да ћемо, без обзира на то ко како мисли, наставити са најбољим развојем демократије и људских права", нагласио је лидер напредњака.

Захвалио је и свим људима који не припадају СНС-у, а подржали су га, као и свим грађанима на огромној подршци и поверењу.

"Само смо ми у то веровали, новинари су правили анкете и нико нам није давао више од 40 одсто. Ово је историјски резултат, изванредан резултат за нас који показује озбиљност и одговорност грађана", додао је Вучић.

"Већ наредних дана ћемо наставити да радимо све што смо почели још жешће", поручио је Вучић истичући да ће ове године привредни раст бити већи од два одсто, наредне преко три одсто, а у 2018. преко четири одсто, што значи већи стандард за грађане Србије.

На питање које ће бити прве мере Владе, лидер СНС-а је рекао да је већ говорио о стратешком путу земље и тактичким потезима.

"Морамо бити спремни за долазак мисије ММФ-а и Светске банке почетком јуна", рекао је Вучић, додавши да би "волео да прођемо то", јер онда пре краја године може да каже људима да може да се иде на повећање плата и пензија.

"Али, то зависи од тога колико ћемо бити озбиљни", рекао је Вучић.

Према његовим речима, за мање од годину дана биће завршен Коридор 10, као и Коридор 11 до Чачка.

Вучић је истакао да ће бити завршена реформа јавне администрације и реструктурирања јавних предузећа, како би се Србија још снажније развијала од других земаља.

Навео је да је добио више честитки из иностранства, између осталог и из кабинета немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Вучић је још једном навео да је победа СНС-а историјска, јер, приметио је, није мала ствар остварити такве резултате после две године веома тешких реформи.

Између осталог, Вучић је напоменуо да је СНС у 60 или 70 општина добио више од 60 одсто гласова, што није забележено у нашој земљи.

"Добили смо нову енергију, озбиљност и сигурност, без обзира на све и прљаву пропаганду", нагласио је Вучић и додао да су озбиљни и одговорни људи гласали за будућност Србије и да нису слушали приче о њему и његовој породици и наводним рачунима на Девичанским острвима.

Ипак, додао је, "грађани знају да су то лажи".

"Још више и жешће ћу радити, људи цене марљивост и посвећеност", поручио је Вучић.

Истакао је да очекује да ће СНС имати још убедљивију победу на Косову и Метохији, где очекује више од 60 одсто гласова.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. апр 2016, 10:23) - Šumadinac [нерегистровани]

Deco pravac u svet!

MIslim da bi penzioneri trebalo da se odreknu bar još deset posto od svojih primanja jer je to ipak za njihovo dobro i dobro njihove dece, bar je tako rekao premijer. Što se tiče moje dece čim završe fakultete gledaću da ih pošaljem u neku normalno zemlju da žive, jer bolje je da ih želim nego da ih žalim, a ako ostanu u Srbiji sigurno će mi biti teško da ih gledam kako propadaju i žive, kao i ja, na rubu egzistencije. Ovde se pošten rad ne isplati!

(понедељак, 25. апр 2016, 09:31) - milan [нерегистровани]

Obećanja

Pratio sam sve govore lidera pobedničkih stranaka a posebno
govore poštovanog gospodina Vučića.

Prema svim tim govorima, Srbi možet u mesecu ili dva negde
oko dva meseca očekivati povišice plata i penzija za najmanje
10%, što je uvek obećavano kao prvo.

Čestitam svim srpskim penzionerima na toj povišici.

(понедељак, 25. апр 2016, 09:02) - anonymous [нерегистровани]

Politicarima

nikada nisam verovao, a danas nikome ne verujem i uvek sam bio u pravu!!!

(понедељак, 25. апр 2016, 08:05) - anonymous [нерегистровани]

izbori

SNS-u od srca cestitke za pobedu,konacno jedan covjek koji misli i na nasu djecu i na nasu zemlju sa ljubavi a ne iz pohlepnih interesa

(понедељак, 25. апр 2016, 07:37) - Огњен [нерегистровани]

Грешка

Играмо се демократије а народ гладан, болестан, пара нема да платимо лекове, јер радимо за мање од две стотине евра месечно. Хоћу да видим фиксни курс динара и бар дупло већу минималну загарантовану цену рада!

(понедељак, 25. апр 2016, 07:09) - anonymous [нерегистровани]

niska izlaznost

u vreme Kostnicine vlade morali su da ponavljaju vise puta izbre ne bili presli 50%.Narod je glasao izbori su regularni I sada treba da vlast uradi I ono sto je I ono sto nije obecala.

(понедељак, 25. апр 2016, 06:31) - slobodan [нерегистровани]

Da

I sta sada nije u redu?

(понедељак, 25. апр 2016, 05:15) - anonymous [нерегистровани]

@ Slaba izlaznost

Baš tu, što ste naveli, je slabost izbornih sistema to jest takozvane demokratije. Poštenije bi bilo da oko 122 poslanička mesta budu prazna do narednih izbora.

(понедељак, 25. апр 2016, 05:13) - anonymous [нерегистровани]

Slaba izlazanost

Pa to je demokratija, ko je ljudima branijo da glasaju? Niko, tako da su sami krivi ako im resultat ne odgovara, pa i da su svi glasali rezultat bi bijo slican.

(понедељак, 25. апр 2016, 05:07) - Gradjanin Srbije [нерегистровани]

Ne pripadam nikom

Imam 34 godine i prvi put vidim da se nesto desava u normalnom smeru makar, a da se preko noci nesto u Srbiji promeni kako bih ti navedeni hteli ne postoji na svetu...sa tim sve najbolje novoj vladi i moja zelja je da budu jaki kao i do sad u svemu ali i zesci jos i u svemu sa malo manje objasnjavanja svemu i svakom zivom...