Прва обраћања лидера странака

Председници странака које су учествовале у изборној трци обратили су се јавности први пут након проглашења прелиминарних резултата.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да ће се трудити да буде председник Владе свих грађана Србије.

"Хвала свим људима који су данас у великом броју гласали упркос не баш пријатном времену... Посебно сам захвалан људима са листе 'Србија побеђује'", рекао је Вучић.

Председник Социјалистичке партије Србије је честитао Вучићу и СНС-у на изборној победи.

"Према нашим подацима, тај резултат ће се кретати око 12 одсто и биће око 400.000 гласова. То је мање него што сам најавио, али је резултат који консолидује наше бирачко тело и цементира га, и у тренду је са резултатима које постижемо током последња три изборна циклуса", навео је лидер социјалиста. 

Лидер радикала Војислав Шешељ каже да СРС није задовољан резултатима и да су очекивали више.

"Али народ је тако пресудио. Ми не можемо да се љутимо на свој народ, који је проценио да вредимо оволико колико нам је гласова дао. Убеђени смо да ћемо грађане Србије, који су указали поверење радикалима, испунити очекивања и да ћемо показати за скупштинским говорницама да смо супериорнији", рекао је Шешељ.

Председник Демократске странке Бојан Пајтић задовољан је постигнутим резултатима, али сматра да избори нису били фер и поштени.

Према његовим речима, кампања је прошла у медијској блокади опозиције, пре свега Демократске странке, али и других странака, вишемесечне сатанизације ДС-а. Пајтић је најавио, како је рекао, најмање осам приговора на изборни ток.

Лидер Покрета "Доста је било" Саша Радуловић изјавио је да су подаци о изборним резултатима које та странка има битно другачији од оних који су објављени, и да по њима покрет "Доста је било" има између 7 и 11 одсто гласова.

Он је казао да ће се тај покрет борити за спречавање било какве изборне крађе и да ће спровести анализу резултата са сваког бирачког места.

Председник Социјалдемократске странке Србије Борис Тадић указао је да, према резултатима те странке, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ сигурно прелази цензус.

"Резултати варирају од тренутка до тренутка, очекујем да ће гласови из Београда подићи наш резултат. Биће потребно сачекати и коначне резултате. Уздржан сам према резултатима СНС-а", напоменуо је Тадић и додао да нема говора о коалицији са напредњацима.

Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић наводи да одступања у резултатима које је остварила коалиција ДСС-Двери нису велика и да су постојала у почетку код Цесида који је, како каже, под утицајем Вучића.

"Ми смо себе нашли на 6,17 одсто тако што је обрађено 65 одсто узорка. Није дошао у питање цензус сем код налаза СНС-а, то је тако због тога што смо једина коалиција која је суштинска опозиција политици Александра Вучића", рекла је Рашковић Ивић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво