Предизборна тишина у Србији

У поноћ је почела предизборна тишина, која ће трајати до затварања бирачких места у недељу у 20 часова. У току тих 68 сати забрањена је предизборна кампања и слање политичких порука.

Кршењем изборне тишине сматра се изборна пропаганда, одржавање предизборних скупова на јавним местима и објављивање процена резултата гласања.

Поред тога, забрањено је и постављање и дељење пропагандног материјала у близини бирачких места.

Грађани Србије у недељу, 24. априла, гласају за нови сазив Скупштине Србије, посланике покрајинског парламента и одборнике локалних самоуправа, а бирачка места биће отворена од седам до 20 сати.

Грађанима ће бити обележен прст спрејом од специјалног нерастворљивог УВ мастила, видљивог под посебном светлошћу УВ лампе, а онима који се у моменту затварања бирачких места, 24. априла у 20 сати, затекну на биралиштима, биће омогућено да гласају.

Гласачки листић је штампан на папиру боје ПАНТОНЕ 5315У, оловно-сиве, док ће контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампан на папиру боје ПАНТОНЕ 691У, односно прљаво-розе боје.

Штампање образаца за избор народних посланика биће у 33 варијанте на 12 различитих језика, у зависности од општина.

На ванредним парламентарним изборима бирачи ће моћи да гласају за 20 листа, а Републичка изборна комисија дужна је да званичне резултате саопшти најкасније до 28. априла у 20 часова.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво