Балашевић: И мени и кћерци су претили након Вучићевих изјава

Песник и музичар Ђорђе Балашевић стао је данас у одбрану кћерке Јелене Бебе Балашевић, која у последње време добија претње смрћу, и рекао да су и њему својевремено као и њој сада, претили након изјава Александра Вучића."Јесте, ово радим за моју Бебу, а могли би и ви за ваше Бебе", рекао је Балашевић на видео снимку који је доступан на друштвеним мрежама.

Балашевић је подсетио да га је својевремено један функционер "млади министар информисања" 1998. године назвао "јефтином фукаром" која је ишла у Сарајево да пева за муслимане уместо да пева за српску децу.

"Доживео сам сада да и њој прете смрћу, и то после изјаве некадашњег младог министра који ме је ономад назвао јефтином фукаром, а који је у међувремену постао скупа фукара и који је и сам отишао у Босну, али се вратио брже него што сам ја оданде дошао", испричао је Балашевић.

Јелена Балашевић прошле недеље добила је претње смрћу због критика упућених влади премијера Вучића које су објављене на твитеру, након чега је Вучић њу оптужио за "расизам и шовинизам".

Балашевић је рекао да то "семе мржње" које се сеје "тешко може да никне у земљи као што је Војводина".

За своју кћерку је рекао да је млада, талентована жена која би са двоја два факултета хтела да допринесе своме граду и земљи у којој живи.

Јелена Балашевић је министарка културе у влади у сенци коју је направила Демократска странка (ДС).

Балашевић је рекао да је и он међу онима који су одавно "изгустирали" ДС, али нису изгустирали демократију.

"Ово што се сада дешава није ствар опстанка ДС-а, већ опстанка демократије. Ово су чувари ватре којима треба помоћи. Не мешам се у политику већ дуго, али демократија у читавој земљи је пала на цензус".

Додао је да својој деци и унуцима жели да у будућности немају појма ко се све бави политиком.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се