Читај ми!

Центар Београда затворен за саобраћај током викенда, измењене трасе градског превоза

Током викенда у Београду се очекују бројна окупљања, па ће многе линије јавног градског превоза бити измењене. Поједине улице у центру града затворене за саобраћај.

У суботу се, од 10 часова, испред Скупштине Србије одржава промоција најмлађих официра Војске Србије, a саобраћај у том делу града биће затворен од 8 часова до 14.30.

Биће затворена Таковска улица – од 27. марта до Кнеза Милоша, Улица Кнеза Милоша – од Немањине до Булевара краља Александра, Улица Дечанска – од Теразијског тунела до Трга Николе Пашића, затим Трг Николе Пашића – од Теразија до Кнеза Милоша и Булевар краља Александра – од Београдске до Кнеза Милоша.

У суботу се у главном граду одржава и вожња болида Формуле 1, на траси од Трга Славија до Студентског трга, па је та деоница од петка увече затворена за саобраћај, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Такође, упркос забрани МУП-а да се одржи шетња у оквиру Европрајда 2022, организатори најављују окупљање и шетњу измењеном рутом – од Скупштине Србије до Уставног суда, потом и Булеваром краља Александра до стадиона Ташмајдан. Послат је захтев МУП-у да одобри шетњу заказану за 17 сати, али окупљање, према најавама, почиње од 16 часова.

Очекује се да и на тој траси буде отежан или обустављен саобраћај.

Измене на линијама градског превоза

Због најављених дешавања, на трасама градског превоза у Београду биће бројне измене током викенда.

У суботу и недељу биће укинуте тролејбуске линије 22Л, 28, 40 и 41, а успостављене аутобуске линије 40А Звездара–Бањица 2 на траси тролејбуске линије 40, осим у суботу, од 8 до 14.30 часова када ће аутобуси саобраћати делимично измењеном трасом, у оба смера и то Цвијићева, Здравка Челара, Старине Новака, Београдска, Трг Славија, Немањина, Кнеза Милоша и даље редовном трасом тролејбуске линије 40 до Бањице 2.

Измене су најављене и на аутобуским и трамвајским линијама, а све информације о изменама у јавном градском превозу могу се наћи на https://www.bgprevoz.rs/linije/aktuelne-izmene/143